Workshop ‘Samen werken aan schone lucht in Amsterdam’, 23 januari, 9.30 -12.30 uur, GGD Amsterdam

Wilt u een schonere lucht in Amsterdam en tegelijk een fijnere en betere leefomgeving bij u in de buurt? Heeft u ideeën over hoe dat zou kunnen of moeten?

Dan willen wij u graag uitnodigen voor de bijeenkomst ‘Samen werken aan maatregelen voor schone lucht en een fijnere leefomgeving in Amsterdam’, die wij op 23 januari organiseren in het kader van het Europese luchtkwaliteit onderzoeksproject ClairCity (http://www.claircity.eu).

Vanuit je ervaring als Amsterdammer (geen voorbereiding of specifieke kennis nodig) vragen we om in discussie te gaan over concrete maatregelen voor schone lucht. Hoe streng moeten die maatregelen zijn? En wanneer zouden ze in moeten gaan? Samen met de andere deelnemers maakt u scenario’s voor een fijnere stad.

Met de resultaten uit de bijeenkomst gaan de modelleurs van ClairCity vervolgens aan het rekenen. Ze rekenen uit wat het effect is van de gekozen maatregelen op de luchtkwaliteit in Amsterdam. De scenario’s en hun effecten zullen vervolgens aan beleidsmakers in de stad worden voorgelegd.

Datum:

Woensdag, 23 januari 2019

Tijd:

9:30 – 12:30 (ontvangst 9:15)

Locatie:

GGD, Nieuwe Achtergracht 100, Amsterdam

De workshop is gratis. Inschrijven kan door een mail te sturen naar claircity@trinomics.eu of te bellen naar 010 341 4592). Er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen, schrijft u zich daarom zo snel mogelijk in.

Voor de workshop is geen voorbereiding of specifieke kennis nodig. Iedere mening telt mee! Aan het begin van de workshop geven we een korte presentatie over de huidige luchtkwaliteit en het beleid in Amsterdam en leggen we uit hoe we de scenario’s gaan maken.

Kent u meer mensen die geïnteresseerd zijn in een betere luchtkwaliteit en een betere leefomgeving in Amsterdam? Stuurt u dan deze uitnodiging door via email en/of sociale media (het evenement op Facebook vind je via deze link).

Met vriendelijke groet,

Het Amsterdam ClairCity team

Foto: vergelijkbare workshop in Bristol, Engeland