Kaj lahko storite? Prebivalci Ljubljane lahko sodelujete pri

V okviru projekta boste Ljubljančani lahko uporabljali aplikacijo in igrali interaktivno igro, se udeleževali delavnic in javnih dogodkov ter sodelovali na šolskem tekmovanju in filmskem natečaju.

Širite zavest

Prenesite in delite pri promociji čistega zraka.

Navdih za naslednjo generacijo!

Mladi so naša prihodnost, a so tudi ena od skupin, ki je zaradi onesnaženosti zraka najbolj ogrožena. Menimo, da je sodelovanje z njimi še posebej pomembno z vidika njihove zgodnje seznanjenosti z možnimi spremembami, ki jih mesto lahko uvede.

V letu 2019 smo organizirali šolsko tekmovanje z najstniki, ki se zavzemajo za izboljšanje svojega mesta. Tekmovanje se je začelo v vseh partnerskih mestih. Študente smo pozvali, naj oblikujejo “orodja za spremembe”, katerih namen je inteligentna poraba, zmanjšanje emisij in bolj zdrav način življenja v njihovih mestih. Dejavnost je bila izvedena z interaktivno spletno programsko opremo, ki se je izkazala za koristno izobraževalno orodje.

Sprejmite izziv v pisarni!

Poleg igre imamo še posebno aplikacijo za organizacije in zaposlene.

Aplikacija pomaga podjetjem in drugim organizacijam, da ugotovijo, kako potovanja vplivajo na učinkovitost in dobro počutje osebja.

Po prenosu aplikacije se lahko posamezni uporabniki odločijo za interakcijo z njo in tako razumejo osebno izpostavljenost onesnaževanju zraka in vplivom na zdravje. Podatke o aplikacijah uporabljamo za prikaz vpliva onesnaževanja na vse življenje in pomagajo oblikovalcem mestnih načrtov načrtovati boljšo prihodnost za vsako partnersko mesto.

Prenesite aplikacijo

Rešite mesto!

Vključite se v igro in načrtujte v virtualni Ljubljani.

Naložite si igro   

Igra ni namenjena le zabavi

Kot igralec se lahko odločite, kako izboljšati vsakdanje življenje v virtualni Ljubljani in jo spremeniti v mesto, kjer je še bolj prijetno živeti. Vaše izbire skozi zabavno igro, ki temelji na resničnih podatkih, pokažejo posledice za stanje okolja v Ljubljani. Igro je na voljo v šestih evropskih mestih. V projektu bomo primerjali razlike pri odločitvah igralcev v posameznih mestih, ki so partnerji projekta ClairCity.

Predvidevamo, da bodo igralci iz različnih mest izbrali različne rešitve za težave z onesnaženostjo zraka in negativnimi posledicami podnebnih sprememb. S pomočijo mestom prilagojene igre želimo za vsakega občana najti pravo »zeleno« pot.

Oglejte si in delite zgodbe lokalnih ljudi!

Oglejte si vse naše videoposnetke na

LOKALNE NOVICE IN DOGODKI

Vse naše dejavnosti nam pomagajo zbrati mnenja prebivalcev, razumeti edinstvene težave, s katerimi se Ljubljana spopada, in obvestiti mesto, kaj lahko stori za izboljšanje življenja prebivalcev.