Filmwedstrijd

Ouderen, evenals kinderen zijn kwetsbaarder wat betreft de gezondheidseffecten van luchtvervuiling. Als onderdeel van ons werk voor ClairCity in Amsterdam, zijn we op zoek naar videos waarin ouderen hun ervaringen delen over mobiliteit/vervoer in de stad.

Vertel het verhaal van een oudere in 2 minuten! We suggereren op (een aantal van) de volgende onderwerpen in te gaan:

  • Welke aspecten van lopen of fietsen in Amsterdam vindt u plezierig?
  • Zijn er bepaalde aspecten die de mobiliteit in Amsterdam zouden kunnen verbeteren?
  • Als u terugdenkt aan vroeger, hoe herinnert u zich mobiliteit in Amsterdam van 40-50 jaar geleden? Wat is er veranderd ten opzichte van de situatie van toen?

Leest u alstublieft de instructies hieronder. Wij ernaar uit een leuke korte video van u te ontvangen!

Wat voor soort film?

De film moet het verhaal vertellen van de ervaringen met mobiliteit van een oudere uit Amsterdam.

De duur van de film moet ongeveer 2 minuten zijn.

Je kan de film maken met een camera of een smartphone. Iedereen kan een film opsturen, je hoeft geen professional te zijn om een film in te sturen!

De film kan in het Nederlands of in het Engels gemaakt worden.

De film kan zijn in de vorm van een oudere die zelf een verhaal vertelt of in de vorm van een oudere die geïnterviewd wordt door degene die de film opneemt of iemand anders.

Het zou fijn zijn als je een aantal van de bovengenoemde vragen zou kunnen behandelen.

Naast een gesprek is het ook mogelijk om opnames in de stad te maken waarbij de favoriete of meest vervelende plekken om te lopen of te fietsen naar voren komen of andere aspecten van Amsterdamse mobiliteit naar voren komen. Dit kan een mooie combinatie vormen met een interview of verhaal aan het begin of het eind van het filmpje. Wees creatief en maak er iets moois van!

Wanneer telt iemand als oudere?

De wereldgezondheidsorganisatie classificeert  ouderen als personen van 65 jaar en ouder. Binnen ons project mag iedereen voor zichzelf beslissen of ze zichzelf als een oudere zien.

Waar zullen de videos voor gebruikt worden?

Het hoofddoel van het maken van deze videos is het creëren van bewustwording rondom gezondheid, milieu en sociale voordelen van lopen en fietsen, door ouderen hun ervaringen en meningen te laten delen.

De videos zullen gepubliceerd worden op de claircity website en getoond worden op bijeenkomsten van het claircity project, waaronder een groter stadsevent later dit jaar of in 2019. Daarnaast kunnen de videos geüpload worden op youtube. Als u dit laatste niet wilt kunt u dit bij ons aangeven.

Uit alle inzendingen zal een winnaar geselecteerd worden, die een prijs zal ontvangen.

Hoe kan je je film insturen:

Er zijn twee manieren om je filmpje in te sturen:

  1. Upload je film rechtstreeks op Youtube (hiervoor moet je in bezit zijn van een  google account, en als je die nog niet hebt kan je die eenvoudig aanmaken (via deze link). Zodra de film geüpload is kunt u de Youtube link doorsturen naar ons e-mailadres: claircity@trinomics.eu
  2. Wanneer u er niet in slaagt een Youtube account aan te maken kunt uw filmbestand ook naar ons e-mailen (bijvoorbeeld via WeTransfer), wederom naar claircity@trinomics.eu. Wanneer u niet wilt dat u filmpje op Youtube gezet wordt kunt u dat in de e-mail aangeven.

The deadline voor inzendingen is 31 juli 2018.

Vragen?

Als je andere vragen, opmerkingen of tips hebt kan je altijd contact met ons opnemen via: claircity@trinomics.eu

Bedankt!