ClairCity Skylines Game

Kan jij amsterdam redden?

Download de game en speel nu!

Download het voor Apple iOS hier.

Download het voor Android hier.

 

Hoe zou jij Amsterdam besturen?

ClairCity Skylines is een gloednieuwe gratis game waarin je de baas van Amsterdam bent. Je krijgt de leiding over het bestuur van de stad voor de komende 50 jaar. Wat kies jij voor Amsterdam? Kan je bewoners gelukkig maken en een faillissement vermijden? Download ClairCity Skylines voor Android of iOS en deel je ervaring / laat ons weten wat je ervan vindt op Facebook.

               

Waarom spelen?

Het ClairCity Skylines spel geeft de spelers op een toegankelijke, grafische wijze de mogelijkheid keuzes te maken over beleid voor transport en energie in de stad. Daarmee geven zij vorm aan hun stad van de toekomst – hoe wil jij dat Amsterdam er in de toekomst uitziet?

Het spel is volledig op maat gesneden op Amsterdam en op basis van reële data van de stad op het vlak luchtkwaliteit, klimaat, verkeer en gezondheid.  De spelers kunnen kiezen tussen opties als meer parkeerplaatsen of meer fietspaden, groen in de stad of een verbod op houtkachels. Alle resultaten worden vertaald naar hun effect op luchtkwaliteit, gezondheid, economie en welbevinden.

Het spel is één van de manieren om (jonge) bewoners te betrekken bij de beleidsplannen voor luchtkwaliteit en klimaat in de stad. Er zijn diverse andere activiteiten binnen ClairCity zijn ook gericht zijn op het verkrijgen van kennis over luchtverontreiniging en energiegebruik. Die kennis wordt vervolgens weer gebruikt in gesprekken met bewoners, experts en beleidsmakers.  Andere activiteiten zijn o.a. een grootschalige enquête, activiteiten op scholen en een korte filmcompetitie voor 50+ inwoners.