Igra & aplikacija

Vključite se v igro in načrtujte v virtualni Ljubljani.

Naložite si igro za naprave z operacijskim sistemom iOS tukaj.

Naložite si igro za naprave z operacijskim sistemom Android tukaj.

Igra

Skozi igro v virtualni Ljubljani igralci odločate o izboljšavah v vsakodnevnem življenju in mesto spreminjate v še boljše bivalno okolje. Vznemirljiva računalniška igra vam ponuja možnost igranja vloge odločevalca o ukrepih, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestu. Igra je namenjena ne le zabavi, temveč tudi iskanju učinkovitih rešitev na osnovi resničnih podatkov, kot so na primer vpliv gradnje novih cest, podatki o stanju okolja, pričakovana življenjska doba prebivalstva ipd.

Igralci v navidezni Ljubljani preizkušate različne predloge. Vse preigrane rešitve bodo prispevale k boljšemu prepoznavanju vplivov, priljubljenih izbir in morebitnih neustreznih rešitev glede na zastavljene cilje. Najboljše strateške rešitve, ki jih boste igralci izbrali, bomo uporabili za razvoj možnih scenarijev in nadaljnje načrtovanje v mestu. Zanimivo bo videti tudi, ali obstajajo razlike pri odločitvah igralcev iz različnih mest, in kakšne so. Še posebej nas bodo zanimale razlike med najbolj izpostavljenimi rešitvami med sodelujočimi virtualnimi mesti.

Aplikacija

Brezplačna aplikacija bo uporabniku omogočila izbiro, sodelovanje in zabavo. Namenjena bo uporabi na pametnih napravah in bo omogočala načrtovanje dejavnosti in potovanj v Ljubljani na območjih z manj onesnaženim zrakom.

Izhodišče za aplikacijo sloni na statističnem modelu onesnaženosti zraka v Ljubljani. Z zbranimi informacijami želimo podpreti dejstvo, da onesnaženje zraka močno vpliva na naša življenja in jih uporabiti kot pomemben vir podatkov za načrtovanje ukrepov v mestu.

Poizkusna aplikacija bo na voljo predvidoma v letu 2019. Spremljajte dogajanje, da si boste lahko aplikacijo naložili med prvimi.