GreenAnts Aplikacije

Bodite prvi, ki boste preizkusili novo aplikacijo za upravljanje kakovosti zraka v Ljubljani

Potrebujemo vašo pomoč, da preizkusimo našo aplikacijo in prispevamo k njenemu razvoju!

Green Ants App

Za kaj gre?

Ste se kdaj vprašali, kako naša potovanja vplivajo na kakovost zraka v Ljubljani? Zdaj lahko prvič.

GreenAnt je brezplačna aplikacija za mobilne telefone (Apple in Android) skupaj s spletnim sistemom, ki vam omogoča, da postanete raziskovalec in spremljate lastne in tuje potovalne navade. Če uporabljate podatke GPS, aplikacijo preprosto pustite zagnano v ozadju, medtem ko se gibljete po mestu.

Zbirajte podatke s prijatelji, sodelavci ali uporabite kot orodje za izboljšanje zdravja zaposlenih ali sodržavljanov. Bolj ko prebivalci zbirajo podatke, bogatejša je slika, ki jo lahko gradimo o kakovosti zraka v mestu. Če lahko naredimo nevidno vidno, lahko začnemo spreminjati način potovanja.

Kako igram?

Na spletu prijavite območje zbiranja podatkov – https://greenant.nilu.no/ in prenesite aplikacijo za Apple ali Android mobilno napravo.

Za video navodila si oglejte naše videoposnetke na YouTubu ali priložen letak:

1. in 2. korak: https://www.youtube.com/watch?v=aTt0IYn3Rwk

3. korak: https://www.youtube.com/watch?v=TqsyrAsqNF4

Zakaj bi me skrbelo?

S sodelovanjem boste prispevali tudi k raziskovalnemu projektu številnih državljanov na področju zmanjševanja onesnaževanja zraka v mestih!

Vaši podatki bodo vam in sodržavljanom pomagali izboljšati kakovost zraka v Ljubljani.

Vaše povratne informacije so ključne, saj nam omogočajo, da izboljšamo uporabnost aplikacije pred njeno uradno predstavitvijo.

Kaj sledi?

  1. Ko ste nekaj časa uporabljali aplikacijo, delite svoje mnenje in predloge do 18. novembra, da jih bomo lahko vključili v izboljšano verzijo
  2. Delite to e-poštno sporočilo z drugimi, da bomo lahko zbrali več povratnih informacij in podatkov za bolj čisti zrak v Ljubljani
  3. Širite nas na družbenih medijih @ClairCity #TreadLightly

LOKALNE NOVICE IN DOGODKI

Vse naše dejavnosti nam pomagajo zbrati mnenja prebivalcev, razumeti edinstvene težave, s katerimi se Ljubljana spopada, in obvestiti mesto, kaj lahko stori za izboljšanje življenja prebivalcev.